Amethist werking

Een amethist is een edelsteen die behoort tot de kwartsgroep van mineralen. Het is een variëteit van kwarts en staat bekend om zijn karakteristieke paarse kleur, die varieert van lichtpaars tot diep violet. Amethist wordt al duizenden jaren gewaardeerd als een van de meest populaire edelstenen.

Lees meer over de werking van amethist

Agaat werking

Agaat is een edelsteen die behoort tot de kwartsfamilie. Het wordt gekenmerkt door zijn fijne kristallijne structuur en een breed scala aan kleuren en patronen. Agaat wordt al duizenden jaren gebruikt in decoratieve objecten vanwege zijn schoonheid en veelzijdigheid.

Lees meer over de werking van agaat

Bergkristal werking

Bergkristal is een heldere en kleurloze variant van kwarts, een mineraal dat veel voorkomt in de aardkorst. Het staat bekend om zijn helderheid en transparantie, waardoor het een geliefde edelsteen is voor sieraden en spirituele doeleinden.

Lees meer over de werking van bergkristal

Aragoniet werking

Aragoniet is een mineraal dat behoort tot de groep van de carbonaten. Aragoniet vormt zich meestal in orthorombische kristallen.

Lees meer over de werking van aragoniet

Celestien werking

Celestien, ook bekend als celestiet, is een mineraal dat behoort tot de groep van de sulfaten. Het mineraal is vernoemd naar zijn hemelsblauwe kleur, die lijkt op de kleur van de lucht (celestial betekent “hemels” in het Latijn).

Lees meer over de werking van celestien

Citrien werking

Citrien is een edelsteen en een variëteit van het mineraal kwarts. Het dankt zijn gele tot oranjebruine kleur aan sporen van ijzer in zijn kristalstructuur. Naast zijn esthetische waarde wordt citrien ook geassocieerd met verschillende spirituele en energetische eigenschappen. Het wordt beschouwd als een steen van geluk, voorspoed en overvloed.

Lees meer over de werking van citrien

Labradoriet werking

Labradoriet is een prachtige edelsteen die behoort tot de veldspaatgroep van mineralen. Het staat bekend om zijn opvallende kleurenschittering, ook wel "labradorescentie" genoemd. Dit betekent dat de steen verschillende kleuren kan tonen wanneer hij wordt blootgesteld aan licht.

Lees meer over de werking van Labradoriet

Pyriet werking

Pyriet is een mineraal dat bekend staat om zijn glanzende, gouden uiterlijk en behoort tot de klasse van de sulfiden. Pyriet is een sterk inzicht gevende steen.

Lees meer over de werking van pyriet

Rozenkwarts werking

Rozenkwarts is een prachtige en geliefde edelsteen die bekend staat om zijn zachte roze kleur. Het is de steen van het hart en de liefde.

Lees meer over de werking van rozenkwarts

Septarie werking

Septarie, ook wel bekend als septariesteen of dragonstone, is een steen die wordt gekenmerkt door zijn unieke uiterlijk. Het bestaat uit gesteente waarin barsten en scheuren zijn ontstaan. Deze barsten worden opgevuld met mineralen, meestal calciet, waardoor er prachtige patronen en insluitsels ontstaan.

Lees meer over de werking van septarie

Woestijnroos werking

Een woestijnroos, ook wel bekend als zandroos, is een vorm van gipskristallen die wordt gevormd in woestijnomgevingen.

Lees meer over de werking van woestijnroos