Wat is Citrien?

Citrien is een edelsteen en een variëteit van het mineraal kwarts. Het dankt zijn gele tot oranjebruine kleur aan sporen van ijzer in zijn kristalstructuur. Naast zijn esthetische waarde wordt citrien ook geassocieerd met verschillende spirituele en energetische eigenschappen. Het wordt beschouwd als een steen van geluk, voorspoed en overvloed.

Werking van Citrien

✧ Positieve energie: Citrien wordt beschouwd als een steen van positieve energie en vreugde. Het kan helpen om negatieve energieën af te weren en een optimistische en vrolijke stemming te bevorderen.

✧ Overvloed en welvaart: Citrien wordt vaak geassocieerd met overvloed, welvaart en succes. Het wordt beschouwd als een steen die financiële voorspoed kan aantrekken en blokkades op het gebied van rijkdom kan helpen oplossen.

✧ Zelfvertrouwen en motivatie: Citrien wordt verondersteld het zelfvertrouwen en de motivatie te versterken. Het kan helpen om angsten en twijfels te overwinnen, creativiteit te stimuleren en de innerlijke kracht en moed te vergroten.

✧ Energiebalans en vitaliteit: Het wordt gezegd dat citrien de energie in het lichaam in balans brengt, blokkades opheft en de vitaliteit verhoogt. Het kan helpen bij vermoeidheid, lusteloosheid en een gebrek aan energie.

✧ Zelfexpressie: Citrien wordt geassocieerd met de zonnevlechtchakra, het energiecentrum dat verbonden is met zelfexpressie en persoonlijke kracht. Het kan helpen bij het uiten van gevoelens, het vergroten van zelfvertrouwen en het stimuleren van een positieve zelfbeeld.

✧ Reiniging en bescherming: Citrien wordt verondersteld negatieve energieën af te weren, zowel vanuit de omgeving als vanuit het eigen energiesysteem. Het kan worden gebruikt om de aura te reinigen en te beschermen tegen negativiteit.

Houd er rekening mee dat de werking van Citrien persoonlijk kan variëren en afhangt van individuele ervaringen.

Citrien kopen